ADAM DAN HAWA ♥
Thursday, January 10, 2013 | 7:42 AM | 0comments

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia ,

Hai ² , sorry tade masa nak update blogg , nak share entry sebelumnyaa , tapi nanti-II lah . Hah tadi usha-II page post kat FB , terjumpa ayat ni , wah sungguh ohsem ~ so kite nak c/p lah , suka sangat ayat ni :) ADAM DAN HAWA .

✿ Adam dan Hawa ✿

Kepada Hawa. Biarlah Adam yang mencari sendiri tulang rusuknya yang hilang. 

Hawa pula, tunggulah dan bersabarlah, tak perlulah kamu yang mencari Adam. Kerana kamu tetap tulang rusuknya yang hilang, dia akan datang mencarimu dan mengambilmu satu hari nanti.

Apa yang boleh kamu usahakan Hawa ialah berdoa agar Adam yang datang itu adalah Adam yang beragama, beramal dengan agamanya dan punya akhlak yang baik. Dengan kata lain dapat membimbing kamu ke jalan Allah untuk ke syurga.♥♥


So tunggu je kedatangan adam buat hawa  , insyaAllah . Aamiin :)

okay sampai sini , nanti ada masa update entry lain pula . bye-II . Assalamualaikum

OlderNewer